Reiki en edelstenen zijn een goede combinatie. Edelstenen zijn namelijk een goede ondersteuning van een Reikibehandeling. Je kan ze gebruiken tijdens de behandeling of een steen meegeven aan de patiënt na een behandeling. Hierdoor wordt de Reikibehandeling krachtiger en werkt langer door. Daarnaast worden op deze manier specifieke klachten ondersteund.

Edelstenen

Edelstenen hebben verschillende energieën. Welke samenhangen met de kleur en de bijbehorende chakra’s. Afhankelijk van deze energie hebben ze een positief effect op bepaalde corresponderende lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Hieronder enkele voorbeelden.

Reiki en edelstenen

Celestiet, angeliet en aquamarijn.

Zo zijn de zwarte, bruine en rode edelstenen goed voor aarden, overleven en veiligheid. Deze hebben een positief effect op de stoelgang en ondersteunen bij herstel na ziekte. Ze hangen samen met het 1echakra (wortel). Hieronder vallen bijvoorbeeld granaat, zwarte toermalijn, git, obsidiaan en vele anderen.

En zo bevorderen blauwe stenen de communicatie. Deze helen stem- en keelklachten. Ze hangen samen met het 5echakra (keel). Voorbeelden van dit soort stenen zijn aquamarijn, turkoois, blauwe chalcedoon, celestiet en angeliet.

Ze zijn dus perfect om jezelf en anderen te helpen, op weg naar genezing en balans.

Reiki en edelstenen

Reiki en edelstenen

Edelstenen opladen met Reiki

Behalve dat edelstenen een Reikibehandeling ondersteunen, kun je met Reiki en edelstenen nog veel meer. Met Reiki kun je namelijk de stenen energetisch reinigen, opladen en programmeren. Door ze te reinigen ontdoe je ze van negatieve energie. En als je ze oplaad versterk en verleng je de werking. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om een steen te reinigen en op te laden. Maar met Reiki geef je dit een enorme boost. Hierdoor wordt de steen dieper gereinigd en krachtiger opgeladen.

“Energy flows, where intention goes.”

Reiki niveaus en edelstenen

Met Reiki 1 kun je de stenen prima opladen. Dit doe je door de steen in je handen te nemen en Reiki te geven. Maar met Reiki 2 kun je dit nog specifieker en krachtiger doen. Hiervoor gebruik je de Reiki 2 symbolen. Welke je ook kunt gebruiken om edelstenen te reinigen. Daarnaast kun je met Reiki 2 edelstenen programmeren, veel krachtiger dan door intentie alleen. Door edelstenen te programmeren kun je een bepaalde energie in de steen zetten. Bijvoorbeeld voor een bepaalde wens, zoals: bescherming, heling, geluk, etc.

Reiki cursussen van Change of Perspective

Bij de Reiki 1 cursus leer je kunst om te helen met de universele levensenergie. Deze energie kun je dus gebruiken om edelstenen op te laden. Daarnaast mag je aan het einde van de cursus intuïtief een steen uitzoeken. Die je ondersteunt bij jouw ontwikkelingsproces en eventuele klachten. En bij de Reiki 2 cursus wordt ingegaan op de emoties en de symbolen. Met deze symbolen kun je dus reinigen, opladen en programmeren. Ook zit er een korte cursus edelsteentherapie in Reiki 2. Hier leer je meer over edelstenen en bijbehorende chakra’s. Hierdoor leer je hoe je de juiste steen uitzoekt voor jezelf en anderen.  Daarnaast leer je methodes om edelstenen te integreren in je Reikibehandeling. Maar ook leer je manieren om ze te reinigen, op te laden en te programmeren. Daarnaast krijg je een setje met chakra edelsteentjes mee, om thuis te oefenen.

Meer info

Wil je meer weten over Reiki en edelstenen? Volg dan een Reiki cursus bij Change of Perspective. Voor meer informatie over de cursussen volg de bovenstaande links. Of bekijk meteen de data & tarieven voor de cursussen in Rotterdam. En meld je aan!

Of kijk op reikicursusthuis.nl voor een cursus bij je thuis.