Na een tijd geen stukje geschreven te hebben is het weer de hoogste tijd. Na mijn eerste zwangerschap in 2018/2019 en nu na de bevalling van de tweede, lijkt het me een gepast moment om daar iets over te schrijven.

In het kort

Reiki is uitermate geschikt voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kindje(s). Het helpt vooral om even te ontspannen en stress te verminderen. Daarnaast kan het ook de zwangerschapskwaaltjes verminderen of dragelijker maken, zoals bijvoorbeeld moeheid, misselijkheid, maagzuur, rug- en buikpijn. Ook brengt het de emoties weer wat meer in balans. De gesteldheid van de moeder is erg belangrijk voor de ontwikkeling van het kindje. Maar voor de kleine zelf is het uiteraard ook heel goed.

Ontspannen, energieker worden, klachten verminderen en contact maken met je kindje.

Onbewust Reiki geven

Toen ik nog niet wist dat ik zwanger was van mijn eerste, werd ik elke ochtend wakker met mijn handen op mijn onderbuik. Ik lag onbewust Reiki te geven, ter hoogte van het tweede chakra. Indertijd had ik aangenomen dat ik gewoon wat extra heling nodig had, op die plaats. Blijkbaar was dat niet alleen voor mezelf, maar ook voor het kleine mensje in mijn buik.

Contact met de baby

Daarna heb ik vaak Reiki gebruikt om wat energie te sturen. Het was erg fijn om zo contact te kunnen maken met de baby, zeker in het vroege stadium van de zwangerschap. Als je nog maar weinig voelt en geen andere manier hebt om dat te doen.

De magische handen van (aanstaande) papa’s

Ook mijn man heeft Reiki kunnen gebruiken om contact te maken en bij te dragen aan de groei van ons kindje. Voor hem was dit misschien nog waardevoller, omdat de baby in mijn lichaam zat en niet de zijne. Je hoort dan ook vaak dat mannen pas vader worden, op het moment van geboorte. 
Wat daarin zo mooi was, was dat zodra mijn man zijn handen op mijn buik legde de baby helemaal rustig werd. Papa heeft nu overigens nog steeds de ‘magic touch’, om haar rustig te krijgen en te troosten. Hij legt haar daarom nog steeds elke avond op bed, waar ze rustig in slaap valt onder zijn handen. Tevens een mooi moment voor wat vader-dochter quality time.

Behandeling 

Het is ook prettig om jezelf, als zwangere, te kunnen behandelen. Al die kwaaltjes zijn soms echt beperkend. Reiki verlichtte de klachten en maakte ze voor mij een stuk dragelijker. Ook gaf mijn man me af en toe een massage of Reiki behandeling, om me te helpen ontspannen. Wat ontzettend fijn was, maar ook bevorderlijk was en is voor onze hechting, intimiteit en relatie.

Om de geboorte van deze kleintjes te vieren en door mijn onlangs gevonden motivatie om iets te kunnen doen voor zwangeren en hun kindje(s), geef ik in oktober en november Reiki behandeling voor zwangeren voor 45 i.p.v. 60 euro.

Dus ben je zwanger en wil je een behandeling met korting? De actie geldt voor de maanden oktober en november 2020. Behandelingen vinden plaats in de behandelruimte bij de Blije Boeddha Yoga of bij jou thuis. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de cursussen in het najaar. Kijk voor meer informatie over Reiki op de website of stuur een berichtje.