Missie en Visie

Hier wil ik mezelf voorstellen en verder ingaan op mijn persoonlijke drijfveren en ideeën; mijn missie en visie.

“A teacher takes a hand, opens a mind and touches a heart.”

Wat wil ik ermee bereiken? Wat is mijn missie?

Ik wil zorgen dat meer mensen geïnitieerd en onderwezen zijn in Reiki. Waardoor er via hen nóg meer mensen geholpen kunnen worden. Als een ripple in the water effect. Onderdeel van de stroomversnelling zijn en deze (mede) te veroorzaken. Om uiteindelijk de hele wereld naar een hoger bewustzijnsniveau te tillen, met heling en liefde.

Wat drijft me?

De wil om mensen te helpen zit er al vroeg in. Altijd bezig met klusjes doen voor mijn grootouders, mijn zusje bemoederen, opleiding Medische Biologie, werk in het ziekenhuis (tevens onderwijs) en het volgen van de Reiki cursussen. Mijn aanhoudende wil om mensen te helpen is als een rode draad door mijn leven, met alle lessen die daarbij horen. Graag help ik mensen met hun persoonlijke groei en zoektocht naar heelwording (van zichzelf en anderen). Daarvoor geef ik ze graag  handvatten om  mee te werken.

“Education is the most powerful weapon we can use to change the world.” – Nelson Mandela

Als kind fantaseerde ik eindeloos dat ik arts zou worden. Gaandeweg heb ik uitgevonden dat ik meer voldoening haal uit artsen opleiden en ondersteunen, dan zelf arts te worden. Je helpt uiteindelijk zoveel meer mensen, door anderen op te leiden om mensen te helpen. Vandaar dat ik me ook ben gaan richten op Reiki onderwijzen.

Wat maakt me enthousiast?

Werken met mensen, met een open en leergierige houding. Een levendige discussie vanwaaruit ik een nieuw perspectief verkrijg en welke ik kan incorporeren in mijn huidige perspectief. Daarnaast wordt ik enthousiast van dat momenteel de wetenschap en Reiki steeds dichter bij elkaar komen.
Het liefst wil ik gewoon zo veel mogelijk mensen helpen, die geholpen willen worden en echt bereid zijn eraan te werken. Om een generatie, bevolking of zelfs de hele wereld te veranderen is een onhaalbaar groot streven. Maar begin bij jezelf en help je naaste omgeving met liefde en acceptatie. En wie weet help je de wereld weer een ripple verder.

“Verbeter de wereld, begin bij jezelf.”

Ik geloof in..

Dat alles verbonden is en dingen op je pad komen voor een reden. Dat er uit elke situatie een les kan worden geleerd en dat deze lessen zich blijven herhalen tot deze geleerd zijn. Als je hier op deze site al bent aangekomen, komt dat voort uit een interesse. Nieuwsgierigheid is de basis van leren en groeien.

Ieder mens heeft een aanleg voor bepaalde gaven. Reiki is er echter eentje die universeel is, omdat het gaat over de universele levensenergie. Welke voor en door ieder levend wezen stroomt. Hierdoor kan iedereen zich laten afstemmen op deze energie en een kanaal worden om deze door te geven naar anderen. Daarnaast zet het je eigen ontwikkeling in gang of bevordert het dit proces. Het zet alles in een stroomversnelling.

Bewust van de Consequenties

Als Reiki master ben ik me zeer bewust van de consequenties om deze quest met alle cursisten (en tevens patiënten) aan te gaan. De nazorg na een Reiki cursus is daarom minstens zo belangrijk en ben ik altijd te bereiken voor vragen. Meer nog sta ik open voor feedback en kritiek. Deze kan ik goed gebruiken om mijn lesmateriaal en methodes aan te passen en te optimaliseren. Ook ligt hier voor mij een kans om als persoon te groeien en die grijp ik met beide handen aan.

“A teacher teaches students how to think, not what to think.”

Ook ben ik me ervan bewust dat niet iedereen al in staat is om bepaalde materie te begrijpen. Ieder is op zijn eigen pad en beleeft zijn eigen waarheid, dat respecteer ik. Al neemt dat niet weg dat ik erg mijn best doe om de cursisten handvatten te geven om te kunnen helen en groeien. Daarom pas ik ook de inhoud van de cursus aan op de groep die ik op dat moment voor me heb.

Wie staat er voor je neus?

Fiona van Zoomeren

Iemand die met veel toewijding en enthousiasme te werk gaat. Iemand met een flinke dosis nieuwsgierigheid en leergierigheid, eigenschappen die gezorgd hebben voor een brede kennis en expertise. En iemand die veel bevrediging haalt uit het helpen van mensen (met heling, balans en persoonlijke/spirituele ontwikkeling).

Spreekt het je aan tot dusverre? Volg de links voor meer informatie over Reiki en de cursussen. Of bekijk meteen de geplande data en meld je aan voor een Reiki cursus! Als je vragen hebt, stuur gerust een mail.