Dus.. Wat is Reiki nu precies?

Het is de levenskracht of energie, welke inherent of onafscheidelijk verbonden is aan alle wezens. Het is een verloren gewaande, duizenden jaren oude methode om te genezen door middel van handoplegging. Ooit gebruikt door Tibetaanse boeddhisten en heruitgevonden door een Japanse boeddhist. Hierbij stroomt universele levensenergie door de handen (van een in de Reiki geïnitieerde behandelaar) naar het lichaam van de ontvanger.

Reiki Symbool; opgebouwd uit Rei en Ki.

Het woord Reiki bestaat uit twee Japanse karakters: ‘Rei’ en ‘Ki’.

Er zijn meerdere betekenissen, omdat er een gedeelte van de betekenis verloren gaat in de vertaling. Om een zo goed mogelijk beeld te scheppen vind je hieronder de uitleg.

Rei = universeel

Rei is een hogere intelligentie, welke verantwoordelijk is voor de creatie en het functioneren van het Universum. De subtiele alwetende wijsheid die elk wezen doordringt. Welke er is om ons te helpen als een bron van geleiding.

Ki = levenskracht/vitale energie/spirituele energie/adem

Ki is de onuitputtelijke energie die het hele Universum doordringt. Het is vitale levensenergie, onderdeel van Rei en het vloeit door elk levend wezen.

Ki staat ook bekend als:

  • Chi of Qi, bekend van traditionele Chineese geneeskunde en vechtsporten zoals Aikido en Qigong
  • Prana voor de Hindus
  • Licht voor de Christenen
  • Mana voor de Kahunas
  • Bioplasma
  • Kosmische Energie

Wat is Reiki, kort gezegd? Het is dus eigenlijk een universele levensenergie, welke wordt geleid door een hoger of alwetend bewustzijn. Een energie die van nature door alle levende wezens stroomt.

De volgende vraag is wat doet Reiki precies? En wat kan ik met Reiki? Volg de link en lees verder op de volgende pagina.